Prvi korak na poti k sebi

Tvoja naloga ni v tem, da iščeš ljubezen, ampak le, da iščeš in najdeš prepreke v sebi, ki si jih zgradil zoper njo. (Rumi)

Odločitev za psihoterapijo kot korak k sebi

Korak k sebi, pomeni v prvi meri spoznavanje samega sebe iz nove perspektive. Zavedanje tega da je slika o sebi, koncept različnih vzorcev, ki jih je posameznik prevzel iz bližnjega okolja. Brskanje po svojih notranjih samo-prepričanjih in prepoznavanje njihovega izvora, daje možnost preoblikovanja podobe o sebi ali bolje rečeno odkriva plasti pod katerimi se je skrila naša resnična bit. Terapevtski odnos daje varen prostor, saj je zaupen in temelji na sprejemanju posameznika v vseh njegovih aspektih. Soočanje z svojimi šibkimi, skritimi, nezaželenimi in temnimi deli osebnosti je pomemben korak k samo-sprejemanju. Ravno ti deli osebnosti, ki so najbolj odrinjeni se v terapiji izpostavljajo, saj so ključ do sprejemanja sebe. Tako najde ljubezen spet odprto pot do vašega resničnega jaza. Vaše življenje pa tako postane polnejše in zavestnejše.

Prvo srečanje z psihoterapevtom

Odločitev za psihoterapijo pogosto spodbudijo različne psihične težave ter simptomi, kateri onemogočajo normalno delovanje in lahkotno življenje. Lahko pa prihaja iz težnje po boljšem spoznavanju sebe, osmišljanju medosebnih odnosov in raziskovanju svojih globin. Vsekakor je takšen pomemben korak vedno povezan z določeno stopnjo strahu in tesnobe, stopanje v novo okolje, katero nam ni poznano vedno zahteva pogum ter željo po spremembi. Se odpreti nepoznani osebi pripovedovati o svojih čustvih in mislih, deliti svojo življenjsko zgodbo je težko predstavljivo. Psihoanaliza je terapevtski pristop, ki ne bo agresivno zahteval razodevanje vaših globin, ampak bo sledil vašemu ritmu. V skladu z razvojem novega odnosa, kateri temelji na zaupanju in popolnem sprejemanju, bo vam dal prostor se odpreti in pogledati vase.

Odloči se sedaj

»In ti? Kdaj boš ti začel potovanje k samemu sebi?« ~ Rumi