O meni

Eva Kokol

Vedno so me zanimale globine človeške duše, kje se skriva tisto, kar človeka osvobodi ter naredi življenje polnejše in zadovoljnejše. Življenjske preizkušnje, ki so mi bile namenjene so me vodile k spoznanju, da vsa skrivnost leži v meni in da je najpomembnejša pot ki jo lahko nastopim pot k sebi. V spoznanju tega me je življenje pripeljalo do študija psihoterapevtskih znanosti na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in kasneje v podružnici SFU Ljubljana (od leta 2013 naprej). Zraven 5 let trajajočega študija sem se vpisala tudi na specialistični študij iz psihoanalize, katera specializacija traja 3 leta. Tekom študija sem opravila in še opravljam učno analizo – osebno izkušnjo iz psihoanalize, ki zajema 220 ur; opravila sem tudi skupinsko analizo, ki je trajala 80 ur.

Sem specializantka psihoanalitične psihoterapije  ter diplomirana iz psihoterapevtskih znanosti (Bachelor Psychotherapy Science) zraven tega pa še kandidatka za diplomo na Evropski Zvezi za Psihoteraijo (EAP) ter Evropski zvezi za psihoanalitično psihoterapijo (ECPP). Sem članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov – Slovenija (EZPPS). Zavezana sem Etičnemu kodeksu Evropske Zveze za Psihoterapijo. Strokovne izkušnje pridobivam z delom pod strokovno supervizijo.

Zraven psihoterapevtskega dela sem trenerka čuječnosti, z vipassano meditacijo se ukvarjam že vrsto let, strokovna znanja kognitivnega mentalnega treninga in meditacije tako delim skozi tečaje čuječnosti, ki jih pripravljam za privatne skupine, strokovno osebje in različne zavode.(preberi več o čuječnosti)

Delo na sebi je popotnica vsakega dobrega psihoterapevta, v raziskovanju sebe, analiziranju svoje zgodbe se terapevti prepoznavamo iz mnogih spektrov, sprejemanje sebe in odkrivanje svojih nezavednih globin daje kvaliteto, da smo lahko dovolj dobri sopotniki ljudem, kateri želijo prehoditi lastno pot k sebi.

Zato se počutim kot spremljevalka ob poti vsakega posameznika, ki želi raziskovati globine sebe ter stopa korak za korak bliže k resničnemu sebi. Ujeti trenutki ko posameznik odvrže vse maske in se zazre vase so zame najbolj dragoceni.

Svojo zasebno prakso izvajam na Ptuju. Ob sredah pa delam v psihoterapevtski ambulanti Pamina v MARIBORU.

Za kontakt (klikni tukaj)

sfu-ljubljana Skzplogo-eccpezpps-slovenija